Le Patin Libre

Le Patin Libre

28. December 2015 kl. 17

The Canadian company ‘Le Patin Libre’ pioneered contemporary ice-skating.
This new form uses the athletic virtuosity of de-sparkled elite figure skaters to create kitsch-free performances based on the incredible choreographic possibilities offered by glide.

 

Kompaniet ble stiftet i 2005 av Alexandre Hamel, en internasjonal kunstløputøver som så seg lei av den voksende stereotypien av “On Ice” show-business. Le Patin Libres første show ble holdt på en frossen dam for det lokale vinter-karnevalet i Montreal, Quebec. Kunstløpmiljøet mente showet var en fiasko; å skøyte på en liten dam for et lokalt publikum ble sett på som en skam.

Mellom 2010 og 2013 utviklet Le Patin Libre et helt nytt uttrykk innen samtidsdans på is. Denne utviklingen skjedde gjennom ulike gjesteopphold, sponset av europeiske støttespillere. I de samme årene hadde utøverne uavhengige prosjekter i Montreal, Berlin, London, Frankrike og Edinburgh. Dette brakte med seg økende oppmerksomhet og respekt til kompaniet.

Siden 2014 har kompaniet bli invitert og støttet av prestisjetunge institusjoner i hele verden. “Vertical Influences” (2014) var en stor suksess med gode anmeldelser. Showet ble rangert som nummer fire blant topp ti danseshow i 2014 av The Guardian, og fikk fem stjerner av deres internasjonale og kritikerroste anmelder.

Kompaniet består av fire menn og en kvinne, alle tidligere mesterskapsutøvere, og er en non-profitt organisasjon. Le Patin Libre er nå en pioner innen samtidsdans på is, i 2016 skal de blant annet opptre på Somerset House i London.

IMG_8485 IMG_8529

 

IMG_1264 IMG_1267 IMG_1333 IMG_8538

 

Find vej

Søknad

Ønsker du at udstille på spikersuppa lydgalleri?


Send din søknad til androxen@gmail.com


Søknad

Kontakt

Andreas Hald Oxenvad

androxen@gmail.com

(+47) 96 84 78 49